Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 4 maj 2010

Födelsedagsfirande i storstaden

Hej hopp!
Jag känner mig vuxen i de flesta avseenden. Tycker mig ha vettiga tankar och åsikter. Känner mig lagom gammal och är nöjd med mitt liv.
Om 22 dagar fyller jag 40 och i samband med födelsedagar blir jag som ett barn. Jag älskar att fylla år. Jag räknar ner dagar och planerar för kalas.

I år är det dessutom en speciell födelsedag. Jag fyller 40 och samma dag firar maken ocg jag 10 årig bröllopsdag. Så det blir dubbelt upp.
När vi var nygifta sa jag att detta måste vi göra om när vi varit gifta i 10 år. Det var helt klart en av de finaste stunderna i mitt liv. Romantiskt, javisst, men samtidigt väldigt allvarsamt och det kändes som om det bara var han och jag, där och då.

Tidigt, tidigt på min födelsedag tar vi tåget till stockholm.
Där hoppas jag hitta en liten fin plats att förnya våra löften på. En picknick korg, lite skumpa, barnen och vi. Vi får väl se.

Maken fyllde 40 i fjol och vi ska ha en gemensam födelsedagsfest senare i sommar.
Så när vi kommer hem kan jag börja planera för fest...... planera och planera, det mesta har vi väl redan tänkt ut men det är ju en hel del som ska falla på plats och dagarna verkar ha färre timmar än vad de hade förr.

Åter till storstaden.
Vi har varit i estockholmo förut, men det har inte våra barn.
Vi har en planeringslisa och schemat ser ganska så digert ut men jag är ändå tacksam för era åsikter och tankar. Vad får vi inte missa? Vad bör vi hoppa över?
Se era tankar som en födelsedagspresent till mig.


Tjingeling

12 kommentarer:

  1. Ja men vad roligt för dig att fylla år!
    Och dessutom komma till Sthlm.
    Mitt favoritställe att gå till om man vill fika eller äta mat, både varm o kall, är
    Blå Porten. Det ligger bredvid Lilljevalls ute på djurgården.
    Jättemysigt att sitta ute på deras innergård!
    Supergod mat och ett dignande fikabord.
    Kram

    SvaraRadera
  2. En härlig vår framöver dig (den som ändå bara skulle fylla 40...)
    Kul med Stockholm. Mina tips är att titta på Vasa, jag blir lika fascinerad varje gång över hur fint det är och över allt de klarade av för snart 400 år sen. Ett otroligt vackert museum.
    För väldigt många år sen var syster Anna och jag och gick i Rosendahls trädgård. Det var också jättefint, ömsom vilt och ömsom välorganiserat med butik o cafe. Gustav gillade Naturhistoriska jättemycket sist vi var där för 4-5 år sen. Till sist Gröna Lund såklart. Vad sugen jag blir på att åka dit igen nu när jag börjar tänka på det.
    Just nu ser jag dig framför mig också, fixandes och skrivandes listor på allt som skall ordnas inför stundande festligheter!
    Det blir säkert jättebra, allting i god Kristina-anda!
    Kram till dig vännen!

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Monica om Vasa och Naturhistoriska, Gamla stan, Gröna Lund, slottet (Livrustkammaren), åka Gondolen på Globen. Oj det finns så mycket att göra i Stockholm!
    Har jag räknat rätt om det är den 26 maj? :)
    kram

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att ni kommer till Stockholm. ;) Jag håller också på att ni måste gå på Wasamuseet. Junibacken kanske om barnen vill, det ligger ju intill. Lunch vid Djurgårdsbrunnskanalen om solen skiner. Skansen och Gröna Lund är också nära.... Ska jag säga grattis redan nu - för säkerhets skull. Eller ska jag tro att jag kan komma ihåg det längre fram.

    SvaraRadera
  5. Härligt att fylla 40. Kram från en 40 plussare.

    SvaraRadera
  6. Hittade hit via Maison Grey & ville bara säga hej & vilken mysig blogg du har..
    Ha det bäst!! / Cilla

    SvaraRadera
  7. Åh vad underbart att höra att du gillar födelsedagar så mycket, det gör jag med! De flesta vuxna verkar med tiden antingen ha ångest eller inte bry sig och jag förstår inte alls. Det är ju så kul med både sin egen födelsedag, när man blir uppvaktad av alla man älskar, och andras då man får planera roligheter, köpa fina presenter och fira på diverse sätt!

    Tyvärr kan jag inte bidra med så mycket Stockholmstips för barn även om jag själv varit där många gånger. Gröna Lund och Skansen är ju faktiskt mysigt och man kan fika på Hasselbacken bredvid. Sen gillar jag Halwylska museumet. Ska fundera över mer :)

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Hej hej, vad härligt det låter med er tripp. Fira födelsedag och 10 årig brällopsdag på samma gång. Mysigt.

    Jag skulle kunna spalta upp en mängd tips här men en del beror på väder och vind och så har ni ju barnen med er och då går en del bort. Tycker ni om god mat och trevlig atmosfär så rekommenderar jag Zink grill på biblioteksgatan. Jättegodmat har de. Sedan är ju hela Djurgårdspaketet inte fel, särskilt med tanke på barnen. Grönan och skansen och allt det andra.

    Annars kan ni komma hem till oss;) Fast schemat verkar späckat.

    Ha det bäst.

    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Jag fyller den 26 september! :)
    kram

    SvaraRadera
  10. Oj, det finns så många fina ställen i Stockholm. Ser att många tipsat om Djurgården - Rosendals trädgårdar är väldigt mysigt och har god enklare mat och fika. Södermalm är annars min favoritstadsdel. Kolla in utsikten från Fjällgatan eller Monteliusvägen (en liten gångväg på Mariaberget) - helt fantastiskt!

    Hoppas du får en riktigt underbar födelsedag och bröllopsdag! Kram kram

    SvaraRadera
  11. Härligt med en storstadstrip. Det bästa är ändå att bara strosa runt, insupa atmosfären, se människorna o bara vara... :D

    SvaraRadera
  12. Du har ju fått alla bra tips! Själv håller jag fortfarande på att hitta favoritställen, trots att jag bott i Stockholmsförorter sedan 1993. Vår huvudstad är verkligen fin och har ni tur med vädret när ni kommer blir det extra bra. Det låter som att ni kommer att få en riktigt bra dag hur som helst. Grattiskramar!

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina